XS-Roof ™

Storlek: 54 x 54 cm (täckmått)

Färg: Djupt svart (svart) eller silkesmatt (silke)

Material: Härdat glas med och utan integrerade och osynliga solceller. Komplett tak av härdat glas eller en kombination med Steni Protego.

XS-Roof har precis som X-Roof också diagonala linjer – det är bara lite mindre.

Beräkna priset på ditt tak genom att bara knappa in takets totala yta i kvadratmeter och önskad effekt i watt.

Produktionen i watt ska ungefär motsvara 50–70 % av den totala förbrukningen i kWh per år. Exempel: Om man använder 10 000 kWh per år, bör man dimensionera produktionen till 5 000–7 000 watt (5–7 kW solceller). Den lägre siffran gäller om man har ett eluppvärmt hus, då man under året har större förbrukning, när solen inte ger så mycket. Den högre vid en annan uppvärmning eller elbil och/eller batterilagring inkopplad.

1 000 W ger cirka 800–950 kWh per år, beroende på inriktning och lutning.

Taket komplett utan installation kommer normalt att betalas av solcellernas produktion på 18–22 år. Enbart solcellerna betalas på 4,7–10,5 år. Allt beroende på land, elpriser etc.

Vi står till förfogande för rådgivning. Kontakta oss.

ALLMÄN INFORMATION OM ALLA TRE TYPERNA AV TAK

När du väljer en solcellsanläggning från Solartag får du ett tak som både ger ditt hus ett stilrent utseende och omvandlar rent solljus till elektricitet.

Takpannorna är tillverkade av härdat glas med integrerade solceller. Härdat glas är extremt hållbart. Betydligt starkare än normala takpannor. Det är 25 års garanti på taket. Förväntad livslängd för takets funktioner är 80 år.

Takpannorna finns både med och utan inbyggda solceller, så taket kan anpassas till idealiska prestanda i förhållande till behovet. Det är ingen synlig skillnad mellan takpannor med och utan solceller. Takpannorna är sammankopplade, varför det inte krävs några större förberedande elarbeten.